Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Muutto Thaimaahan

Lisätty 01.03.2018

OLESKELULUPA TAI VIISUMI THAIMAAHAN

Näin haet oleskelulupaa tai viisumia Thaimaahan

Suomen kansalaisten on haettava viisumia yli 30 päivän oleskelua varten Thaimassa. Voit siis oleskella turistina Thaimaassa 30 päivää ilman, että sinun tarvitsee hakea viisumia (Suomen kansalaiset). Thaimaan viisumia tai oleskelulupaa haetaan Helsingissä sijaitsevasta Thaimaan lähetystyöstä. Thaimaan suurlähetystö Helsingissä käsittelee vain Suomen kansalaisten, Viron kansalaisten ja Suomen oleskeluluvan omaavien viisumihakemukset. Tämä kirjoitus keskittyy Thaimaan turistiviisumin sekä eläkeläisen oleskeluvan hakemista koskeviin asioihin. Näillä kahdella maassaololuvalla työntekoon tai muuhun ansaintatoimintaan Thaimaassa ei ole oikeutta. Mikäli olet kiinnostunut työskentelystä tai yrittäjyydestä Thaimaassa ja haluat saada tietoa työskentelyyn tarvittavista luvista, sinun kannattaa lukea työluvista Thaimaan lähetystön sivuilta.

Tavallisella turistiviisumilla voi oleskella Thaimaassa yhtäjaksoisesti 90 päivää (60+30), eli n. kolme kuukautta. Tavallisen turistiviisumin omaava saa oleskella Thaimaassa enintään 60 päivää, jonka jälkeen tulee käydä ilmoittautumassa paikallisella thaimaalaisella immigration viranomaisella. Immigration viranomainen myöntää 60 päivän oleskelulle 30 päivän jatkon. Hyvin moni talven kylmimmän ja pimeimmän ajanjakson ajaksi Thaimaahan muuttava suomalainen pärjää mainiosti tavallisella turistiviisumilla.

Tavallisen turistiviisumin lisäksi on tarjolla monen maahantulon turistiviisumi, joka on voimassa 6 kuukautta. Monen maahantulon viisumi oikeuttaa haltijansa oleskelemaan Thaimaassa 60 päivää, jonka jälkeen tulee käydä Thaimaan ulkopuolella tai ilmoittautumassa thaimaalaisella immigration viranomaisella.

Thaimaan oleskeluvan myöntämiskriteerit ovat tiukemmat kuin turistiviisumin. Thaimaan oleskeluluvasta on Suomen kansalaisille tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Ns. tavallinen oleskelulupa, joka on voimassa yhden vuoden ja pitkä oleskelulupa, joka on voimassa 10 vuotta. Oleskeluluvan hakijan on oltava vähintään 50-vuotias. Thaimaan oleskelulupaa kutsutaan myös eläkeläisviisumiksi, sillä oleskeluluvan saadakseen hakijan on oltava eläkkeellä. Oleskelulupa poikkeaa turistiviisumista eri myöntämiskriteereiden lisäksi siten, että se oikeuttaa pidempään yhtäjaksoiseen maassa oleskeluun, eli oleskeluvan haltijan ei tarvitse poistua maasta oleskeluluvan voimassaoloaikana. Oleskeluluvan haltijan tosin tulee ilmoittautua immigration viranomaiselle 90 päivän välein.

 

THAIMAAN TURISTIVIISUMIN JA OLESKELULUVAN MYÖNTÄMISKRITEERIT

Näin haet turistiviisumia tai oleskelulupaa

Tarvittavat asiakirjat turistiviisumin tai oleskeluluvan hakemiseen

 

Lähde:

Thaimaan suurlähetystö.

http://www.thaiembassy.org/helsinki/fi 

2018.

 

Turistiviisumi yhdellä maahantulolla

Voimassa 90 päivää. Hakija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa 60 päivää maahan saapumisesta sekä on mahdollista anoa 30 päivää lisäaikaa Immigration-viranomaiselta.

 

Tarvittavat asiakirjat:

1. Passi, joka voimassa vähintään 6 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään yksi tyhjä viisumisivu.

2. Kopio passin henkilötietosivusta.

3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus (alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus).

4. Viisumimaksu on 30 euroa (maksu käteisenä). 

5. 1 värillinen passikuva, joka on otettu viimeisen kuuden kuukauden aikana.

6. Lentolippu suomeksi tai englanniksi sekä Suomesta Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 90 päivän aikana.

7. Varallisuustodistus englanniksi tai suomeksi jossa mainitaan loppusaldo vähintään 600 euroa tai 1200 euroa/perhe (Jos on sama sukunimi). Todistus voi olla mm. tiliote tai saldotodistus  jossa mainitaan omistajan nimi ja se saa olla korkeintaan 30 päivää vanha.

8. Ulkomaan kansalaiselta kopio Suomen oleskeluluvasta joka on voimassa koko matkan ajan Suomeen paluuseen asti.

 

Monen maahantulon turistiviisumi

Voimassa kuusi kuukautta. Thaimaahan tulee saapua ennen viisumitarran ENTER BEFORE kohdassa olevaa päivämäärää. Hakija on oikeutettu oleskelemaan 60 päivää siitä päivästä kun on saapunut Thaimaahan.

 

Tarvittavat asiakirjat:

1. Passi tai matkustusasiakirja, joka voimassa vähintään 12 kuukautta Thaimaahan saapumispäivästä ja jossa vähintään kaksi tyhjää viisumisivua. Viisumia ei voida myöntää ilman passia.

2. Kopio passin henkilötietosivusta.

3. Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus. Alaikäisten lasten puolesta tulee huoltajan allekirjoittaa hakemus.

4. Viisumimaksu 150 euroa. Maksu käteisenä.

5. Yksi värillinen assikuva, joka on otettu viimeisten kuuden kuukauden aikana.

6. Lentolippu suomeksi tai englanniksi sekä Suomesta Thaimaahan saapumisesta että poistumisesta 60 päivän aikana (ensimmäiseltä maahantulolta)

7. Todistus majoituksesta (jokin seuraavista):

 • Kopio hotellivarauksesta vähintään ensimmäiseltä maahantulolta
 •  Kopio vuokrasopimuksesta
 • Todistus asunnon omistamisesta. Esim. kopio talonkirjaotteesta
 • Kutsukirje kutsujalta Thaimaasta englanniksi tai thaiksi. Kutsujan passista/henkilökortista kopio, joka allekirjoituksella oikeaksi todennettu sekä kopio kutsujan talonkirjaotteesta

8. Yksin matkustaessa: Tiliote englanniksi tai suomeksi kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 6000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 6000 euroa/hlö. Saa olla korkeintaan 30 päivä vanha.

Matkustaessa perheenä: Tiliote englanniksi tai suomeksi kuuden kuukauden ajalta, jossa jokaisen kuukauden loppusaldo on vähintään 12000 euroa. Tiliotteessa tulee olla omistajan nimi, tilinumero ja loppusaldo vähintään 12000 euroa/perhe. Saa olla korkeintaan 30 päivä vanha. Tämän lisäksi tulee toimittaa virkatodistus jossa mainitaan perhesuhteesta.

9. Todistus ammatista

Jos hakija on työsuhteessa: Hakijan nykyisen työpaikan työtodistus. Todistuksessa tulee mainita: työnkuvaus ja palkka

Jos hakija on opiskelija: Opiskelijatodistus opiskeluinstituutiosta

Jos hakija on yrittäjä: Todistus liiketoiminnan omistamisesta, yrityksen rekisteröintiasiakirjat

10. Ulkomaan kansalaiselta kopio Suomen oleskeluluvasta joka on voimassa koko matkan ajan Suomeen paluuseen asti.
 

Viisumin anominen:

 • Viisumianomusten jättäminen suurlähetystöön: Anomukset tulee jättää klo 9.00-12.00. Käsittelyaika on 4 päivää.
 • Postitse viisumianomuksen lähettäessä: Viisumianomus tulee lähettää vähintään 3 viikkoa ennen matkaa. Palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä tulee lähettää mukana.

Huomio: Viisumihakemuksen voi jättää aikaisintaan kolme kuukautta ennen suunniteltua matkaa.

 

 

OLESKELUVIISUMI TYYPPI “O-A” (Eläkeläisviisumi 1v)

OLESKELUVIISUMI TYYPPI ”O-X” (Eläkeläisviisumi 10v)

Eläkeläisviisumi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat 50 vuotta täyttäneitä ja ovat virallisesti eläkkeellä. Eläkeläisviisumilla voi oleskella Thaimaassa maksimissaan vuoden yhtäjaksoisesti. Työnteko on ehdottomasti kielletty. Eläkeläisviisumin haltijan ei tarvitse poistua maasta viisumin voimassaolon aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella Immigration-toimistolla 90 päivän välein.

Hakemusvaatimukset:

 1. Hakijan täytyy olla vähintään 50-vuotias
 2. Hakijalla ei saa olla rikosrekisteriä Thaimaassa tai Suomessa
 3. Hakijan täytyy olla Suomen kansalainen tai hänellä on oltava oleskelulupa Suomessa
 4. Hakijalla ei saa olla kyseisiä sairauksia; lepra (Leprosy), huumeriippuvaisuus, elefanttitauti (Elephantiasis), kupan kolmas vaihe (third phase of Syphilis)

Viisumin voimassaoloaika: 

Oleskeluviisumi tyyppi "O-A" yhdellä maahantulolla on voimassa 90 päivää ja monella maahantulolla yhden vuoden. Tämä tarkoittaa, että maahantulon on tapahduttava viisumin voimassaoloajan sisällä. Viisumitarran voimassaoloaika lukee viisumitarrassa kohdassa ENTER BEFORE.

Oleskeluviisumin tyyppi ”O-X” voimassa 10 vuotta (5+5).

 

Oleskelun pituus:

”O-A” viisumityypin haltija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa yhden vuoden ajan siitä päivästä lähtien, kun hän on saapunut Thaimaahan. Viisumilla voi matkustaa Thaimaahan viisumin voimassaoloajan aikana (viimeinen sallittu päivä saapua Thaimaahan näkyy viisumitarran kohdassa ENTER BEFORE). Toisin sanoen, kun viisumityypin haltija saapuu Thaimaahan viisumin ollessa voimassa, saa hän vuoden oleskeluoikeusleiman passiinsa. Hänen ei tarvitse poistua maasta viisumin oleskelun aikana, mutta hänen tulee ilmoittautua paikallisella maahanmuutto (Immigration) toimistolle 90 päivän välein.

”O-X” viisumityypin haltija on oikeutettu oleskelemaan Thaimaassa 5 vuoden ajan siitä päivästä lähtien kun hän on saapunut Thaimaahan. Viisumityypin haltijan tulee ilmoittautua immigration viranomaiselle ja hakea ensimmäisen viiden vuoden jälkeen 5 vuoden jatkoaikaa.

 

Tarvittavat asiakirjat:

1. Passi, joka on voimassa vähintään 18 kuukautta Thaimaahan saapumispäivän jälkeen. Passissa on oltava vähintään yksi tyhjä viisumisivu Thaimaan viisumia varten. Passi tulee jättää suurlähetystöön viisumia anoessa. Postin kautta anoessa tulee passi lähettää hakemuksen mukana.

2. Kopio passin etusivusta

3. Viisumihakemus kahtena alkuperäiskappaleena.

4. 2 kpl värillisiä passikuvia, jotka on otettu viimeisten 6 kuukauden aikana. Tärkeää: ei musta-valko kuvia.

5. Henkilökohtaistentietojenkaavake kahtena alkuperäiskappaleena

6. Varallisuustodistus (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

Alkuperäinen todistus varallisuudestasi (+ 1 kpl kopioita), joka on käytettävissä säästö- tai käyttötililtäsi. Sijoitukset, rahastot yms. muut vastaavat tilit eivät kelpaa varallisuustodistuksena. Säästö- tai käyttötilin saldon tulee olla vähintään 800,000 Bahtia (vähintään 20,000€). Todistus saa olla korkeintaan 30 päivää vanha.

Tai

Alkuperäinen eläketodistus (+ 1 kpl kopioita), jonka kuukausittainen nettotulo on vähintään 65,000 Bahtia (huom. kurssi vaihtelee päivittäin) (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana)

Tai

Varallisuustoditus + vuoden eläketulot ovat yhteensä vähintään 800,000 Bahtia (Alkuperäiset + 1 kpl kopioita. (englanninkielinen ja maistraatin notaarin vahvistamana) huom. kurssi vaihtelee päivittäin

7. Rikosrekisteriote. Hakijalla ei saa olla merkintöjä Suomen rikosrekisterissä (alkuperäinen + 1 kpl kopioita).  Todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha. 


8. Lääkärintodistus siitä maasta, jossa hakemus jätetään. (alkuperäinen + 1 kpl kopioita)
Lääkärintodistuksen tulee olla maistraatin notaarin vahvistama ja todistus saa olla korkeintaan 3 kuukautta vanha.

9. Postitse viisumianomuksen lähettäessä tulee liittää palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä.

Jos hakija haluaa asua Thaimaassa yhdessä puolisonsa kanssa, mutta puoliso ei voi saada ”O-A” viisumia, hän voi hakea Oleskeluviisumi tyyppiä "O". Hakemukseen tulee lisätä hakijan virkatodistus englanninkielisenä. (saa olla enintään 3 kk. vanha) Virkatodistuksessa tulee näkyä aviopuolison tiedot.

Tärkeää: Mainittujen asiakirjojen lisäksi suurlähetystöllä on oikeus vaatia lisäasiakirjoja.

Viisumimaksu: Yksi maahantulo 60 euroa. Monta maahantuloa 150 euroa. Maksu vain käteisenä.

Aikataulu:

Mikäli anot viisumin itse lähetystöstä, käsittelyaika on 4 arkipäivää siitä päivästä kun kaikki vaadittavat asiakirjat ovat vastaanotettu. 

Viisumin noutopäivä näkyy maksukuitista. Ota kuitti ja henkilöllisyystodistus mukaan passia noutaessa.

Matkatoimiston tai edustajan kautta viisumia anoessa, käsittelyaika on 7 päivää.

Jos haluat lähettää hakemuksen postissa,  niin läheä hakemus n. 3 viikkoa ennen matkaa. Toimita palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä tai pikakirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä. Jos noudat viisumisi itse, liitä kirjallinen maininta siitä hakemukseen mukaan.

 

Lisätietoa

1. 90 päivän oleskelun jälkeen tulee paikalliseen Immigration-toimistoon mennä ilmoittautumaan ja ilmoittautua jatkossakin aina 90 päivän välein.  Mikäli alueella jossa oleskelet ei ole Immigration-toimistoa, voi ilmoittautumisen tehdä paikallisella poliisiasemalla.

2. Ilmoittautuminen on mahdollista tehdä myös postitse lähettämällä hakemuslomake, kopio passin henkilötietosivusta ja kopio viimeisimmästä saapumisleimasta sekä maksettu paluukirjekuori osoitetietoineen. Kyseiset paperit tulee lähettää 7 päivää ennen 90 päivän täyttymistä osoitteeseen:

Immigration Division 1

120 Moo 3, Government Center B

Chaengwattana Soi  7, Laksi

Bangkok 10210

3. Ilmoittautuminen on mahdollista tehdä myös netissä. Kopioi ja liitä alla oleva osoite selaimesi osoiteriville: https://extranet.immigration.go.th/fn90online/online/tm47/TM47Action.do

Jos linkki ei toimi, katso etusivu https://immigration.go.th

Non-Immigrant O-A ja O-X viisumin jatkoajan anominen Thaimassa:

Jatkoaika tulee anoa asuinpaikkakunnan maahanmuutto (Immigration) -viranomaiselta. Viisumin jatkoajan myönnöstä vastaa maahanmuutto (Immigration) -viranomainen.

 

Vaadittavat asiakirjat:

 1. Hakemuslomake (TM.7)
 2. Passi + kopio passin etusivusta
 3. 1 kpl värillistä passikuvaa. Kuvakoko 4x6 cm
 4. Maksu 1900 Bahtia
 5. Varallisuustoditus, jonka pitää olla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
 • Alkuperäinen todistus thaimaalaiselta pankilta sekä päivitetty pankkikirja, jossa saldona vähintään 800,000 Bahtia. O-X viisumiin 3 miljoonaa Bahtia.
 • Saldotodistuksessa tulee näkyä, että talletus on ollut tilillä vähintään kolme kuukautta.
 • Alkuperäinen eläketodistus (englanninkielisenä). Kuukausittainen nettotulon on oltava vähintään 65,000 Bahtia. Todistus tulee laillistaa maistraatissa, Suomen ulkoministeriössä sekä Thaimaan suurlähetystössä.

Laillistamispalvelu 

Laillistamishakemus tulee toimittaa pääsääntöisesti postitse Thaimaan suurlähetystöön klo 9.00-12.00 välillä.

Vaadittavat asiakirjat

 1. Täytetty laillistamishakemus lomake. (Legalization Form)
 2. Alkuperäinen laillistettava asiakirja, joka tulee olla laillistettu asiakirjan alkuperäismaan Suomen Ulkoministeriössä ennen kuin se voidaan laillistaa Thaimaan suurlähetystössä.
 3. Kopio laillistamishakemuksen allekirjoittaneen henkilön voimassaolevasta passista/henkilökortista. Kopio tulee olla oikeaksi todistettu omistajan allekirjoituksella.
 4. Laillistamismaksu 15 euroa. Maksu vain käteisenä.

  Anominen

 1. Jos viet asiakirjat itse laillistettavaksi suurlähetystöön, toimitetaan ne klo 9.00-12.00 välillä.

Mikäli joku muu henkilö kuin asiakirjan omistaja tuo asiakirjoja laillistettavaksi, tulee hänellä olla alkuperäinen asianomistajan allekirjoittama valtakirja sekä kopio omasta henkilöllisyystodistuksesta.

 1. Jonojen välttämiseksi laillistettavat asiakirjat olisi hyvä toimittaa laillistettavaksi postin kautta. Toimita mukana palautuskuori postimerkkeineen kirjattua kirjettä varten sekä vastaanottajan tiedot täytettynä. Liitä mukaan laillistamismaksu 15 euroa/laillistettava asiakirja.

 

Hinnat ja myöntämiskriteerit  saattavat vaihdella lainsäädännön ja valuuttakurssien muuttuessa. Tarkista aina ajanmukaiset myöntämiskriteerit ja hinnat Thaimaalaiselta viranomaiselta tai Thaimaan Helsingissä sijaitsevasta lähetystöstä.

 

 

Haluatko tavata Thaimaalaisia naisia, jotka etsivät rakkautta ja parisuhdetta?

 

www.foreigndatingforum.com sivustolla thaimaalaiset naiset etsivät ystävyyttä ja seuraa.

 

Lue tästä kirjoituksesta, miten löydät hyvän thaivaimon.

 

 

 

 

Markkinoiden parhaat lainat ja kulutusluotot

Parhaatlainat.fi

 

 

 

OLE MUKANA MIESASIA