Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sosiaaliturva ja ulkomaille muutto

Lisätty 10.05.2017

Voiko Kelan tukia saada ulkomailla?

Sosiaaliturva tarkoittaa kansalaisten ja maassa asuvien toimeentulon turvaamista. Sosiaaliturva näkyy konkreettisesti Kelan maksamissa tuissa sekä maksuttomina sosiaali- ja terveyspalveluina.

Kotimaan sosiaaliturva ei lähtökohtaisesti säily muutettaessa maasta toiseen. Lähestulkoon poikkeuksetta asuinmaan vaihtuessa myös sosiaaliturvasta huolehtiva valtio vaihtuu. Sosiaaliturvan säilymiseen vaikuttavat oleskelun kesto sekä se, oleskeleeko EU:n alueella tai EU:n ulkopuolella. Sosiaaliturva voi ulkomaille muutettaessa säilyä kotimaassa ainoastaan poikkeustapauksissa. Siksi on tärkeää tietää, miten käy sosiaaliturvan ja Kelan tukien, kun muutat ulkomaille.

 

Sosiaaliturva ja Kelan tuet ulkomailla

Katso tästä Sosiaali- ja Terveysministeriön YouTube video, jolla selostetaan kuka huolehtii sosiaaliturvastasi muuttaessasi ulkomaille ja voitko saada Kelan tukia ulkomailla asuessasi.

 

Opiskelijan sosiaaliturva ja opintotuki ulkomaille

Mikäli olet opiskelija, olet varmasti kiinnostunut, voitko saada opintotukea ulkomailla. Alla olevalla videolla Merja Siltanen-Kallio Kelasta kertoo opiskelijan sosiaaliturvasta Suomessa ja ulkomailla sekä siitä, millä perusteilla opiskelijalle voidaan maksaa tukia ulkomaille.

 

 

Markkinoiden parhaat lainat ja kulutusluotot

Parhaatlainat.fi

 

 

 

OLE MUKANA MIESASIA