Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Onnellisuus

Lisätty 09.05.2016

Onnellisuus on meissä ja maailmassa

Tämä kirjoitus käsittelee tunnetta nimeltä onnellisuus ja sitä, miten sen voisi löytää tai saavuttaa. Onnellisuuden voitaisiin kuvailla olevan tunne siitä, että elämä on hyvää. Hyveellistä elämää on perinteisesti pidetty onnellisuuden lähteenä. Nykyaikana myös yksilöllisten tarpeiden tyydyttämistä ja ns. pienten paheiden sallimista itselleen ollaan alettu pitämään onnellisuuden lähteenä. Onnellisuuteen vaikuttaa myös ihmisen oma sekä läheisten terveys ja se, miten muut kohtelevat häntä ja hänen lähimmäisiään. Onnellisia ovat usein ne, jotka saavat toteuttaa itseään sellaisina kuin ovat.

 

Onko onnellisuus mahdollista saavuttaa?

Onko osa ihmisistä tuomittuja tallustamaan onnettominina läpi surkean elämän? Onko onni vain harvojen etuoikeus?

Me kaikki tiedämme varmasti onnekkaita ihmisiä. Heitä, joille on siunaantunut materiaalista hyvää tai heitä, jotka ovat aina iloisia tai jotka ovat löytäneet oman kutsumuksensa.

Onnekkaita on helppo kadehtia. Onnekkaiden ei tarvitse murehtia omaa tilannettaan tai pohtia, mitä heidän pitäisi tehdä. Väistämättä tuntuu välillä siltä, kuin onni olisi vain harvojen etuoikeus.

Onnellisuutta on kuitenkin tarjolla kaikille. Tämä voi ensi alkuun tuntua mahdottomuudelta. Mutta kun tunnistamme sen tosiseikan, että onnellisuus käsitteenä on sumuinen ja onnellisuuden lähteitä on olemassa useita erilaisia, huomaamme että onnellisuutta tosiaankin on tarjolla kaikille. Se pitää vain löytää.

 

Miten löytää onnellisuus

Joillekin onnellisuus tulee kutsumuksesta. Kutsumus voi olla esimerkiksi jokin ammatti, toisten ihmisten auttaminen tai matkustelu.

Joillekin onnellisuus voi tulla rakkaudesta tai perheestä. Lasten kasvattaminen ja perheestä huolehtiminen voivat olla erittäin suurta onnellisuutta tuottavaa.

Onnellisuus voi löytyä myös itsensä kehittämisestä. Itseään voi kehittää vaikkapa henkisesti esimerkiksi mietiskelemällä, lukemalla tai opiskelemalla. Itseään voi kehittää myös fyysisesti pyrkimällä mahdollisimman terveellisiin elämäntapoihin säännöllisten harjoitusten ja tarkkaan sunnitellun ruokavalion avulla. Joillekin onnellisuus tulee paheista kieltäytymisen ja itsekurin kautta. Toisaalta taas omien yksilöllisten tarpeiden tyydyttäminen ja paheiden salliminen itselleen voivat myös johtaa onnellisuuteen.

 

Karsi elämästäsi pahaa oloa tuottavat asiat

Onnellisuuden etsiminen kannattaa aloittaa karsimalla pahaa oloa aiheuttavat asiat elämästään. Moni meistä sinnittelee työssä tai elämäntilanteessa, josta ei nauti. Omaa oloaan parantaakseen sinnittelijä saattaa käyttää päihteitä tai mollata työtään ja kohdella huonosti lähimmäisiään.

Tilanne ei kuitenkaan muutu paremmaksi kiukuttelemalla eikä kenenkään ongelmien tiedetä kadonneen päihteiden avulla. Päinvastoin, päihteiden käyttö usein vaan pahentaa tilannetta ja lisää kärsimystä.

Pahaa oloa tuottavien asioiden karsiminen antaa tilaa onnellisuuden syntymiselle. Meidän jokaisen sisällä on nimittäin onnellisuuden ituja, jotka pääsevät itämään vain suotuisassa ympäristössä. Poistamalla pahaa oloa tuottavat asiat elämästäsi, annat onnellisuuden iduille mahdollisuuden itää. Onnellisuus onkin viime kädessä valinta, jonka voimme itse tehdä.

Kestävä onnellisuus ei synny hetkellisen kokemuksen myötä. Kestävän onnellisuuden syntymiseen tarvitaan pitkäjänteistä, usein määrätietoista ja merkityksellistä tekemistä. Hetkellisten kokemusten jahtaajalle syntyy usein kokemusten jahtaamisen kierre, jossa jokaisen saavutetun kokemuksen jälkeen pyritään entistä merkittävämpiin kokemuksiin ja lopulta syntyy tilanne, jossa merkityksellisiä kokemuksia on enää vaikea löytää.

 

Rakkaus onnellisuuden lähteenä

Maailman yleisin onnellisuuden lähde on rakkaus. Jokainen meistä haluaa olla pidetty ja rakastettu. Jokainen meistä myös haluaa rakastaa.

Ranskalainen 1800-luvun kirjailija ja tasavaltalainen Victor Hugo sanoi: "Elämän ylin onni on se, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna itsestäsi huolimatta". Elämän ylin onni on siis tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin on. Tähän kun vielä lisätään arvostetuksi tulemisen tunne ja mielekäs pitkäjäneinen tekeminen, niin aletaankin olla jo onnellisuuden ytimessä.

 

Löydä rakkaus ja tasapainoinen parisuhde ulkomaalaisen naisen kanssa

Ulkomaalaiset, etenkin aasialaiset ja etelä-amerikkalaiset naiset arvostavat suomalaista miestä ja hyväksyvät hänet sellaisena kuin hän on. Monet suomalaiset miehet ovatkin löytäneet rakkauden ja onnen ulkomailta sekä perustaneet perheen ulkomaalaisen naisen kanssa. Ehkäpä sinäkin voisit olla onnellisempi ulkomailla.

Ota ensimmäiset askeleet kohti onnellisempaa elämää ja tutustu rakkautta ja parisuhdetta etsiviin ulkomaalaisiin naisiin deittiyhteisöissämme.

Liity sinulle parhaiten soveltuvaan deittiyhteisöön klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Saatat myös olla kiinnostunut lukemaan kirjoituksen Voisitko tulla onnellisemmaksi ulkomailla.

 

 

Markkinoiden parhaat lainat ja kulutusluotot

Parhaatlainat.fi

 

 

 

OLE MUKANA MIESASIA