Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Onnellisempana poissa Suomesta -ironisoitu totuus

Lisätty 27.06.2016

Ulkomaille muutto kyynisesti nähtynä

Tässä kirjoituksessa kerrotaan ulkomailla asumisen haasteista ja esitetään toisenlainen totuus ulkomailla asumisesta. Kaikkien ulkomaille muuttoa suunnittelevien tai siitä haaveilevien kannattaa lukea tämä kirjoitus. Ulkomaille muutto ja ulkomailta onnen etsiminen voi tuntua hyvältä ratkaisulta elämän eri ongelmiin. Ulkomailla asumiseen liittyy kuitenkin erilaisia haasteita. Ulkomailla asuminen ja etelän lämpöön muuttaminen nähdään usein hienona ja jopa romanttisena asiana. Moni raskaasti raatava ja arjessa taisteleva suomalainen haaveilee ulkomaille muutosta. Ulkomaille muutto voi parhaimmillaan tarjota ratkaisun ongelmiin, mutta automaattinen tie onneen se ei ole.

 

Ulkomailla kaikki on aina paremmin

Elämä ulkomailla tai länsimaiden ulkopuolella voi olla miellyttävää, tyydyttävää ja kaikin puolin turvallista. Maanpäällistä paratiisia ei kuitenkaan löydy mistään. Ensimmäiset vuodet ulkomailla tai etelän lämmössä menevät usein mukavasti lämpimistä keleistä, eksoottisista ruoista ja vastakkaisen sukupuolen huomiosta nauttien. Ensimmäisten vuosien jälkeen asiat alkavat kuitenkin muuttumaan.

Kaikki etelän lomakohteissa vierailleet tuntevat ja muistavat varmasti hymyilevät ja iloiset tervetulotoivotukset, joiden avulla turistit saadaan hyvälle mielelle ja tuntemaan olonsa tervetulleiksi. Lähes jokaisessa paikassa turistia kunnioitetaan ja turisti onkin kunniavieras paikallisissa ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa.

Totuus on kuitenkin, että suomalainen on ulkomailla ulkomaalainen ja tervetullut kyllä tuhlaamaan rahansa ostoksiin, matkustamaan taksilla, asumaan kalliiseen hotelliin, ruokailemaan ja jättämään tippiä ravintoloihin sekä juomaan paikallisen mittapuun mukaan kallista olutta turisteille suunnattuihin yökerhoihin ja baareihin. Vastaanotto voi kuitenkin olla toisenlainen paikallisten kanssa bussilla matkustettaessa, supermarketista leipää ostettaessa ja aidosti paikallisen tavallisen kansan suosimissa baareissa vieraillessa, sillä niin kuin suomalaiset suhtautuvat ennakkoluuloisesti ulkomaalaisiin Suomessa, suhtautuvat myös ulkomaalaiset ennakkoluuloisesti suomalaisiin ulkomailla. 

 

Elämän realiteetit pätevät ulkomaillakin

Turistina lomakohteessa ei kukaan koe todellista arkea. Hotellissa on mukava asua ja huonepalvelu pelaa. Päivät menevät leppoisasti uima-altaalla makaillen ja lakanat sekä pyyhkeet vaihdetaan halutessa uusiin päivittäin. Hotellin siivoaja siistii huoneen ja petaa sängyn. Toimiva ilmastointi viilentää yöt raikkaalla ja puhtaalla ilmalla. Omassa asunnossa asuminen ulkomailla on kuitenkin hieman erilaista.

Ulkomailta oman asunnon ostaneet tai vuokranneet eivät useinkaan nauti siivoajan palveluista, vaan ulkomaillakin pyykit täytyy pestä ja astiat puhdistaa itse. Lattiat on myös lakaistava tai imuroitava ja pölyt pyyhittävä. Lämpimissä maissa WC on puhdistettava kauttaaltaan voimakkaalla desinfiointiaineella vähintään kaksi kertaa viikossa voimakkaiden hajuhaittojen välttämiseksi, sillä bakteerien kasvu on moninkertainen lämpimässä ja kosteassa ilmastossa suomen ilmastoon verrattuna. Tämän lisäksi ulkomaillakin täytyy syödä ja ruoka on usein laitettava itse ahtaassa ja kuumassa keittiössä. Jostain pitää myös saada rahaa ruokaan ja elämiseen.

Omassa asunnossa ulkomailla asuvalle kotiavun palkkaaminen voi tuntua hyvältä vaihtoehdolta, mutta se kaduttaa sen jälkeen, kun kotiapulainen on varastanut juuri automaatilta nostamasi rahat tai jättää saapumatta töihin mitään ilmoittamatta.

 

Tehottomuus ja hitaus

Suomessa olemme tottuneet tietynlaiseen tehokkuuteen ja siihen, että asiat hoidetaan kunnolla, ainakin suurimmilta osilta. Voidaankin sanoa, että Suomessa voimme olettaa suurimman osan asioista toimivan suurimman osan aikaa. Ja jos jokin asia ei toimi, niin Suomessa se mitä suuremmalla todennäköisyydellä laitetaan kuntoon. Ulkomailla asiat ovat toisin.

Ulkomailla mm. liikenne, julkiset palvelut ja jopa supermarketit ovat usein tehottomia ja niiden toteutus on huonosti tai ei lainkaan suunniteltua. Huono suunnittelu ja tehottomuus vaikeuttaa asioiden ennakoitavuutta ja hidastaa asioiden hoitamista. Ja jos jokin laite tai järjestelmä on epäkunnossa, voi olla ettei mistään löydy henkilöä, joka osaisi korjata sen.

Suomalaisesta tuntuu helposti ulkomailla, että kukaan ei tee mitään eikä kukaan osaa mitään. Eihän "pois käytöstä" tai "odottaa huoltoa" lappu todellakaan ratkaise yhtäkään ongelmaa.

Suomessa olemme myös tottuneet siihen, että ainakin suurin osa ihmisistä on rehellisiä ja yleensä pitävät sen mitä lupaavat. Suomessa usein puhuvatkin teot ja sanat jäävät vähemmälle. Ulkomailla tämä on päinvastoin.

Etenkin etelän kulttuureissa on usein tapana puhua paljon ja luvata suuria, mutta teot jäävät pieniksi ja lupaukset usein petetään. Ulkomailla onkin syytä varautua pitämään puoliaan kaikissa hankinnoissa ja hinnat on syytä sopia erittäin tarkkaan etukäteen. Suurimmissa hankinnoissa hinnat ja ehdot on syytä sopia kirjallisesti ja kiinteätä omaisuutta hankittaessa tai myytäessä on syytä ottaa mukaan kansainvälistä kokemusta omaava juristi. Siltikin huijatuksi tulemisen riski on suuri, sillä ulkomailla ainoa juristeja epärehellisempi ammattiryhmä ovat taksikuskit.

 

Ulkomailla et voi välttämättä sanoa kaikkea mitä ajattelet

Poliittinen korrektius on ottamassa Suomessa valtaa ja tietysti kaikkien maiden valtaa pitävät haluavat jossain määrin rajoittaa sitä, mitä yksilöt saavat julkisesti lausua. Vaikka Suomessakin sananvaputta joskus rajoitetaan, on Suomessa kuitenkin loppujen lopuksi aika vaikeaa saada vankeusrangaistus tai rangaistusta ylipäätään sanomisistaan. Toki sekin on mahdollista.

Ulkomailla kuitenkin valtaapitävät tahot saattavat käyttäytyä mielivaltaisesti tai rajoittaa ihmisten sananvapautta suomalaisen mittapuun mukaan naurettavissa asioissa. Esimerkiksi Thaimaassa et saa kritisoida kuningasperhettä ja Yhdysvalloissa poliittinen korektius on mennyt jo naurettavuuksiin, kun tiettyjen yleiskielen sanojen käyttöä on alettu rajoittamaan. Etenkin Afrikan maissa ja jossain määrin myös Aasiassa vaaleaihoisiin eurooppalaisiin saatetaan suhtautua halveksivasti paikallisen väestön toimesta ja ulkomaalainen voi helposti joutua syntipukiksi tai saada rangaistuksen ns. esimerkkinä muille, jotka ajattelevat samoin.

 

Ulkomaalaiset naiset rakastavat suomalaista miestä

Suomalaisen miehen on kokoajan entistä vaikeampi saada vastakkaisen sukupuolen huomiota Suomessa. Suomalaiset naiset ovatkin miesvastaisen propagandan takia alkaneet suorastaan halveksimaan suomalaista miestä. Huomioon tottumattomalle suomalaiselle miehelle ulkomaalaisten naisten hymyt ja huomionosoitukset saattavat tuntua rakkaudelta.  Hymy on usein kuitenkin vain kohtelias tapa tervehtiä eikä välttämättä merkitse sen enempää. Joka tapauksessa suomalaisten naisten halveksimalle suomalaiselle miehelle jo pelkkä hymykin on jotain todella paljon parempaa, kuin mitä Suomesta on nykyään saatavilla. Ulkomailla on kuitenkin syytä olla varuillaan, sillä joskus ulkomaalaiset naiset pyrkivät hyötymään taloudellisesti rakkauden nälkäisistä länsimaalaisista miehistä.

Ulkomailla seksin harrastaminen ja seksuaalisten kokemusten saavuttaminen useidenkin kummpaneiden kanssa on suomalaiselle miehelle helppoa. Ulkomailla seksiä on helposti saatavilla, mutta usein maksua vastaan. Mikäli nainen ei pyydä suoraan maksua seksistä, saattaa hän kuitenkin edellyttää miehen hankkivan hänelle vaikkapa vaatteita, ruokaa tai meikkejä, joten mies usein joka tapauksessa maksaa seksistä tavalla tai toisella. Ulkomailla seksistä maksamatta jättämiseen on syytä suhtautua vakavasti, sillä maksamatta jättämisestä voi pahimmillaan seurata raiskaussyyte tai sitten saat perääsi naisen väkivaltaiset veljet tai hänen parittajansa lähettämät velan perijät.

Mikäli pidit tästä kirjoituksesta, saatat pitää myös kirjoituksesta Naimisissa ulkomaalaisen kanssa -ironisoitu totuus

 

Voiko ulkomailla olla onnellisempi?

Mikäli sietää tehottomuutta ja ymmärtää sen, että arki on arkea ulkomaillakin sekä on valmis hyväksymään, että lähes aina mies maksaa seksistä tavalla tai toisella, voi olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä ulkomailla. Ulkomailla onnellisia ovat ne, jotka ymmärtävät sen, että koko ajan ei voi olla kivaa. Elämään mahtuu aina välillä huonoja päiviä ja sitten on vastapainoksi niitä hyviä. Mikäli olet kiinnstunut onnellisuudesta, kannattaa sinun lukea tämän sivuston kirjoitus onnellisuudesta ja siitä, miten sen voi saavuttaa

 

Haluatko vielä asumaan ulkomaille?

Mikäli vielä tämän kirjoituksen jälkeenkin ajattelet, että voisit olla onnellisempi ulkomailla ja haluat tutustua aiheeseen lisää, kannattaa sinun lukea kirjoitus Voisitko tulla onnellisemmaksi ulkomailla.

Tai ota välittömästi ensimmäiset askeleet kohti onnellisempaa elämää ulkomailla ja aloita tutustuminen ulkomaalaisiin naisiin, jotka arvostavat suomalaista miestä.

Liity kansanvälisiin deittiyhteisöihin klikkaamalla mieltymyksiisi parhaiten sopiva linkkiä.

 

 

Markkinoiden parhaat lainat ja kulutusluotot

Parhaatlainat.fi

 

 

 

OLE MUKANA MIESASIA